Zorgverzekering 2017 vergelijken

Een zorgverzekering 2017 vergelijken is altijd handig om te doen. Je kan soms tot wel honderden euro’s per jaar besparen door over te stappen van verzekeraar. Niet alleen de hoogte van het eigen risico speelt een rol in de premie. Een zorgverzekeraar kan ook gewoon voordeliger zijn. Naast het vergelijken van de basispremie kan je de aanvullende verzekering vergelijken. Welke zorg is er bijvoorbeeld verzekerd vanuit de aanvullende verzekering? Is het echt nodig om deze zorg te verzekeren? Dit zijn vragen die je jezelf moet gaan stellen bij een zorgverzekering vergelijken.

Check de dekking van de zorgverzekeringen

De dekking van de basis verzekering wordt landelijk bepaalt. Het is wel slim om elk jaar te controleren welke zorg er gedekt wordt door de basis zorgverzekering. Zorg waar je op dit moment gebruik van maakt kan volgend jaar ineens niet meer in de basisverzekering zitten. Je moet jezelf dan vaak aanvullend verzekeren om deze zorg te dekken. Als je geen aanvullende zorg nodig hebt is vergelijken heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de premie vergelijken. De zorgverzekering met de laagste premie is de slimste keuze. Heb je eigenlijk bijna nooit zorg nodig? Je kan overwegen om het deel zorg dat je zelf betaalt vrijwillig te verhogen. Dit kan je al snel € 10 per maand besparen. Check gerust de prijzen als je een hoger risico afsluit.

De hoogte van het eigen risico in 2017

In 2017 stijgt het deel van de zorg dat je zelf moet betalen niet in verhouding tot 2016. Je betaalt net als vorig jaar 385 euro. Ondanks dat dit bedrag al vrij hoog is kan je deze vrijwillig verhogen naar bijvoorbeeld € 585. Als er zorgkosten voor het eigen deel vallen dan moet je die eerst zelf betalen. Een bezoek aan de huisarts valt hier niet onder. Een bezoek aan het ziekenhuis en medicijnen vallen er wel onder. Als je naast een keer een bezoekje aan de huisarts geen zorg nodig hebt kan je overwegen om het deel zorg dat je zelf betaalt te verhogen. Heb je juist wel elk jaar extra zorg nodig? Sluit dan nooit een zorgverzekering af met een hoger eigen deel af. Je komt zo niet voor hoge zorgkosten te staan.

Vrije zorgkeuze

Als je regelmatig zorg nodig hebt dan heb je op dit moment misschien vaste artsen die je behandelen. Er zijn twee verschillende polissen waar je voor kan kiezen. Een polis met vrije zorgkeuze en een polis zonder vrije zorgkeuze. Bij een polis met vrije zorgkeuze mag je zelf bepalen naar welk ziekenhuis je gaat. Met een polis zonder vrije zorgkeuze ben je afhankelijk van de artsen die zijn aangesloten bij de zorgverzekering. Op de website van de zorgverzekeraar kan je zien welke artsen zijn aangesloten. Als jouw huidige huisarts en ziekenhuis gewoon is aangesloten kan je kiezen voor een goedkopere zorgverzekering. Je kan flink wat geld besparen door te kiezen voor een zorgverzekering zonder dat je zelf mag kiezen naar welke arts je gaat.

Aanvullende zorgverzekering

Wat voor een aanvullende zorg heb je nodig? Vraag jezelf dit af en kijk waar je de beste deal kan afsluiten. Sluit bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering af voor fysiotherapie. Of voor medicijnen die eerst voor het eigen risico vallen. Aanvullende zaken die je nodig hebt kan je laten verzekeren. Zaken die niet in het basispakket zitten zijn nu ineens wel verzekerd. Op onze website kan je de prijzen van aanvullende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je kan flink op je maandelijkse kosten besparen door de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Elke verzekeraar heeft een uniek aanvullend pakket die je met elkaar kan vergelijken. Vergelijk dus niet alleen op de prijzen, maar ook op de inhoud van de aanvullende zorgverzekering.