Verzekeringen vergelijken

Een groot deel van onze vaste lasten is de verzekering. In Nederland zijn we een land waarbij we onszelf voor bijna van alles laten verzekeren. Soms zijn de verzekeringen onnodig, maar er zijn ook verzekeringen die verplicht zijn. Als je een nieuwe verzekering nodig hebt is het slim deze goed te vergelijken. Soms denk je goed verzeker te zijn, maar blijkt dit helaas niet zo te zijn. Je hebt bijvoorbeeld wel een inboedelverzekering, maar met een eigen risico van € 500. Het gevolg is dat je eigenlijk nooit wat claimt omdat het eigen risico te hoog is. Uiteraard is dit niet de beste verzekering, maar misschien wel de goedkoopste. Dit maakt het belangrijk om verzekeringen niet alleen te vergelijken op de kosten, maar ook op de inhoud. Op onze website kan je binnen een paar muisklikken de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken voor 1 januari

Ben je van plan te besparen op je zorgverzekering? Vergelijk voor 1 januari de verschillende zorgverzekeringen met elkaar. Je moet voor 1 januari namelijk doorgeven dat je gaat veranderen van zorgverzekeraar. Dit is het enige moment waarbij je kan overstappen. Als je alleen een basisverzekering afsluit is het vergelijken van de prijzen heel eenvoudig. Je hoeft alleen te letten op de prijs van de zorgverzekering. Sluit je ook een aanvullende verzekering af? Let dan goed op welke extra zorg je nodig hebt en of deze zorg ook echt verzekerd is. Daarnaast is het slim om te letten op het vrijwillig eigen risico. Je kan vrijwillig een extra eigen risico nemen. Met dit eigen risico betaal je meer als je zorg nodig hebt, maar als je dit niet nodig hebt kan je flink wat geld besparen. Het is per persoon verschillend of dit de moeite waard is.

Autoverzekering vergelijken

Elk jaar je autoverzekering vergelijken kan lonen als je een wat oudere auto hebt. Je bent nu misschien allrisk verzekert, maar over 5 jaar is je auto dit niet meer waard. Het kan ook lonen door extra schadevrije jaren op te bouwen. Je schadevrije jaren zijn bij de één misschien meer waard dan bij de ander. Het is de moeite waard om regelmatig je autoverzekering te checken en eventueel over te stappen.

Reisverzekering vergelijken

Ben je van plan een reisverzekering af te sluiten? Vergelijk eerst eens welke aanbieders er eigenlijk zijn. De aanbieders in de reisverzekeringsbranche lopen flink uiteen net als wat er verzekerd is. Kijk voor jezelf wat er voor jouw van toepassing is. Een wintersportmodule is natuurlijk fijn tenzij je nooit op wintersportvakantie gaat. Je hebt dan misschien meer aan een extra geldverzekering waarbij je geld bij diefstal verzekerd is.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als je onverwacht komt te overleiden is het belangrijk dat je nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Helaas hebben we zelf niet in de hand wanneer dit moment daar is. Het is belangrijk om voor je nabestaanden al vroeg een uitvaartverzekering af te sluiten. Je kan een uitvaartverzekering vergelijken via onze website. Je kan kiezen uit een geldverzekering of een natura verzekering. Bij een natura verzekering krijg je alle benodigdheden om een uitvaart af te maken. Denk aan een kist, bloemen, plechtigheid en graf. Je hoeft als nabestaanden niets meer bij te betalen. Bij een geldverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag en mogen ze hiermee de uitvaart regelen. Het nadeel hiervan is dat de kosten voor een uitvaart over 20 jaar een stuk hoger liggen. Je weet dan niet of je wel begraven kan worden van de geldverzekering. Bij een naturaverzekering maakt het niet uit hoeveel het bedrag stijgt alles wordt gewoon vanuit de verzekering betaalt. Het is slim om op basis van jouw wensen een uitvaartverzekering te vergelijken.