Uitvaartverzekering vergelijken

We willen het niet graag over onze uitvaart hebben. Toch is het belangrijk om je uitvaart goed geregeld te hebben. Een begrafenis met alles erop en eraan kost al snel 5 tot 10.000 euro. Dit geld is er lang niet altijd als iemand overleden is. Natuurlijk wil je niet door de staat begraven worden of de nabestaanden in de schulden achterlaten. De enige oplossing om de kosten te dekken is door een uitvaartverzekering te vergelijken. Met een uitvaartverzekering kan je de kosten van een begrafenis dekken. Het is belangrijk om de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Er zit nog al een verschil tussen de kosten van een begrafenisverzekering en wat je ervoor terug krijgt. Op onze website kan je de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Je ziet direct de prijzen en welke verzekering de beste keuze is.

Een natura of geld uitvaartverzekering?

Je kan eigenlijk uit twee soorten uitvaartverzekeringen kiezen. Je kan kiezen voor een natura verzekering en een geldverzekering. Bij een natura verzekering sluit je een verzekering af van dingen die je nodig hebt op je uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een kist, opbaring, vervoer, aula na afloop, rouwkaarten, begraafplaats, steen etc. Je bepaalt niet vooraf de waarde van de benodigdheden. Het voordeel van een naturaverzekering is dat je niet vast zit aan een bepaalt bedrag. Stel je overlijd over 40 jaar. Dan is € 5.000 misschien vanwege de inflatie niet meer voldoende om een uitvaart te regelen. Met een naturaverzekering blijft de waarde van je spullen vast. Ongeacht hoe duur de spullen geworden zijn je blijft nog steeds dezelfde benodigdheden en diensten krijgen. Het is vooral goed opletten wat jouw wensen zijn en of deze verzekert zijn in de naturaverzekering.

Diensten met elkaar vergelijken

Het is belangrijk om te kijken welke diensten de verschillende verzekaars aanbieden voor de premie die je betaalt. Er zitten grote verschillen in de premie die je betaalt. Voor een geldverzekering betaal je vaak meer dan voor een naturaverzekering. Het voordeel van een geldverzekering is dat de nabestaanden zelf kunnen besluiten hoe ze de begrafenis indelen. Bij een naturaverzekering moet je vaak bijbetalen als je bepaalde zaken geregeld wil hebben. Soms kan het geld vanwege de inflatie slechts gebruikt worden om een deel van de begrafenis te betalen. Het is belangrijk om niet alleen de prijzen met elkaar te vergelijken, maar ook wat je ervoor terugkrijgt.

Uitvaart na wens regelen met een verzekering

Onterecht wordt er vaak gedacht dat een uitvaart niet na wens geregeld kan worden met een verzekering. Je zit vast aan bepaalde restricties. Dit is absoluut niet waar. Als je een naturaverzekering afsluit mag je zelf nog bepalen hoe de uitvaart eruit komt te zien. Een uitvaartbegeleider zal je ook verschillende kisten laten zien die binnen de verzekering passen. Soms moet je voor bepaalde wensen wel extra bijbetalen, maar het is wel mogelijk. Er zijn ook naturaverzekeringen waarbij je naast diensten ook een geldbedrag mag besteden. Dit bedrag kan bijvoorbeeld besteed worden aan een grafsteen of de extra’s die niet inbegrepen waren. Dit soort extra’s kunnen het verschil maken bij het kiezen tussen uitvaartverzekeraars. Een ander verschil is eventueel de kosten voor een uitvaartverzekering. Uiteraard heb je slechts een beperkt budget dat je kan gebruiken voor het betalen van de verzekering. Op basis van je budget kan je eventueel verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Je kan op basis hiervan een keuze maken. Voor het maken van een keuze moet je uiteraard alvast nadenken over jouw wensen. Je weet zo zeker dat al jouw wensen gedekt zijn met een uitvaartverzekering.