Reisverzekering vergelijken

Als je op reis gaat is het belangrijk om altijd een reisverzekering af te sluiten. Met een verzekering ben je verzekerd voor onverwachte situaties. In het buitenland zijn de omstandigheden vaak anders als in Nederland. Je komt hierdoor eenvoudiger in een gevaarlijke situatie terecht. Als je te maken krijgt met een zakkenroller, diefstal of zoekgeraakte bagage dan is het wel zo fijn dat dit verzekerd is. Als je op vakantie iets overkomt kunnen de kosten hoog oplopen. Door een aparte verzekering af te sluiten kan je deze kosten dekken en nooit voor onverwacht hoge kosten komen te staan doordat er iets misgaat op vakantie. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welke kosten je graag wil dekken. Met een reisverzekering vergelijken kan je kijken welke verzekering de beste dekking heeft voor jouw vakantiewensen.

Zorgkosten in het buitenland

Sinds een paar jaar worden zorgkosten in het buitenland niet meer vergoed door een basis zorgverzekering. Het kan je uiteraard overkomen dat je tijdens een vakantie ineens medische hulp nodig hebt. Je wil dan niet achteraf met een mega rekening komen te zitten. Het is slim om eventuele zorgkosten buiten Nederland te dekken met een verzekering. Let bij het vergelijken van de prijzen goed op dat zorgkosten buiten Nederland inbegrepen zijn. Als je ziek wordt in het buitenland weet je zeker dat alle kosten gedekt zijn.

Wintersport dekking

Tijdens wintersport loop je natuurlijk meer risico dan tijdens een gewone vakantie. Je kan bijvoorbeeld een ongeluk krijgen tijdens het skiën en reddinghulp nodig hebben om naar beneden te komen. Uiteraard is deze hulp niet gratis en kunnen de kosten hoog oplopen. Wintersport is niet automatisch gedekt door zowel je zorgverzekering als vakantieverzekering. Je moet hiervoor een aparte aanvullende vakantieverzekering voor afsluiten. Er zijn verzekeraars waarbij je deze module tijdelijk voor een maand aan kan zetten.

Annuleringsverzekering

Als je een verzekering gaat afsluiten kan je kiezen tussen een standaard reisverzekering of een verzekering met annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je onverwacht niet op vakantie kan gaan. Uiteraard moet je reden voldoen aan een aantal eisen. Bijvoorbeeld dat je opa of oma overleden is. Er zijn ook verzekeraars een annulering accepteren als één van beide zijn of haar baan is kwijtgeraakt. Dit kan een reden zijn om niet meer op vakantie te gaan en je geld terug te krijgen. Een annuleringsverzekering is niet standaard inbegrepen en moet je vaak los afsluiten.

Doorlopende reisverzekering of kortdurende reisverzekering

Ga je drie weken of langer per jaar op vakantie? Sluit dan een doorlopende vakantieverzekering af. We bedoelen met drie weken per jaar niet aansluitend. Dit kan een zomervakantie en een paar weekendjes weg zijn. Een doorlopende reisverzekering is goedkoper en zelfs een dagje weg is verzekerd. Daarnaast betaal je niet bij elke vakantie afsluitkosten en je hoeft niet meer steeds na te denken over de verzekering. Bij de meeste reisbureaus kan je overigens ook een tijdelijke reisverzekering afsluiten. Het nadeel is dat de kosten voor zo’n verzekering vrij hoog zijn. Met een doorlopende reisverzekering betaal je een vast bedrag per maand of per jaar. Elke vakantie is hiermee verzekert en zelfs een dagje naar de Efteling.
De voorwaarden van een reisverzekering vergelijken

Ga bij een reisverzekering niet alleen af op de prijzen, maar ook op de voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld of contant geld verzekert is bij zakkenrollen en of je camera verzekert is bij diefstal of schade. Kijk ook hoe hoog het bedrag is waarvoor je voor verzekert bent. Als je alleen de dagwaarde krijgt moet je vaak nog flink zelf bijbetalen. Er zijn dus meerdere zaken die je met elkaar moet vergelijken voor het afsluiten van een reisverzekering.