Autoverzekering vergelijken

Als je in het bezit bent van een auto, dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je hebt minimaal een WA verzekering nodig als je in het bezit bent van een auto. Met een WA verzekering is alleen schade aan een andere auto verzekerd. Als je een ongeluk veroorzaakt dan dekt deze verzekering de kosten. De kosten voor de reperatie aan je eigen auto wordt door een WA verzekering niet gedekt. Het kan de moeite waard zijn om een verzekering te vergelijken op basis van dekking. Wat kost het bijvoorbeeld extra om je auto te verzekeren tegen schade die je zelf veroorzaakt? De prijzen van autoverzekeringen kunnen flink uiteen lopen. Door de prijzen met elkaar te vergelijken krijg je een idee wat het gaat kosten om je auto uitgebreid te verzekeren. Op onze website kan je online de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Opbouw schadevrije jaren

De premie van je autoverzekering is o.a. afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Als je een jaar lang geen schade rijdt met je auto, dan bouw je een schadevrij jaar op. De hoogte van je premie hangt hier voor een deel vanaf. Als je al jaren geen ongeluk meer hebt gereden dan betaal je automatisch een lage premie. Elk jaar dat je geen schade rijdt krijg je een hogere korting. Rij je wel schade? Dan verdwijnt je korting en begin je meestal op -1 of -2 schadevrije jaren. Je betaalt ineens per maand een stuk meer premie. Er zijn verzekeraars waarbij je de opbouw van schadevrije jaren kan beschermen. Dit wordt no-claim genoemd. Stel je veroorzaakt een ongeluk dan zak je niet naar beneden en betaal je geen extra premie. Ondanks dat je premie niet verhoogt wordt vervallen je wettelijke schadevrije jaren wel. Stel je stapt over naar een andere autoverzekering dan begin je ineens op -1 of -2. De hoeveelheid opgebouwde schadevrije jaren neem je altijd mee naar de volgende verzekering.

Leeftijd autoverzekering vergelijken

Als je tussen de 18 en 24 jaar oud bent wordt je gezien als een risicogroep. Dit zijn beginnende bestuurders en ze lopen meer risico op schade. De leeftijd is daarom belangrijk voor de premie van een autoverzekering. Jongeren betalen een stuk meer premie voor hun autoverzekering. Een andere risicogroep zijn personen van boven de 55 jaar zij betalen ook meer premie voor een autoverzekering.

Eigen risico bij schade aan een voertuig

Sluit je een autoverzekering af met dekking voor schade aan je eigen voertuig? Dan heb je altijd te maken met een eigen risico. De eigen bijdrage ligt tussen de 0 en 750 euro. Stel je rijdt schade aan je eigen auto omdat je een paaltje raakt. Dan dekt de verzekering de kosten. Maar als je een eigen bijdrage hebt van € 750 dan moet je eerst het bedrag tot € 750 zelf betalen. Het nadeel hiervan is dat je bijna nooit schade claimt vanwege het hoge eigen risico. Het is de vraag of een allrisk verzekering dan wel nut heeft. Wij raden je aan om altijd te kijken naar de laagste eigen bijdrage. Jongeren betalen bijna altijd standaard een eigen bijdrage bij het afsluiten van een allrisk verzekering. Het is alleen de vraag hoe hoog het eigen risico is.

Autoverzekering online vergelijken

Het is niet eenvoudig om een nieuwe autoverzekering af te sluiten of om over te stappen. Er is online een groot aanbod met verschillende autoverzekeringen. Toch is het de moeite waard om via onze vergelijkingssite te gaan kijken naar andere autoverzekeringen. Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar op je autokosten door over te stappen naar een andere autoverzekering.